Sunday, September 19, 2010

STORY OF THE DAY: Selamat Hari Raya ke 10...

Selamat Hari Raya folks. Bagaimana raya kalian? Raya saya kurang seronok. Raya ke 3 dah nak kena balik Isnin kene kerja, sucks bukan?? Sebelum kalian cuba-cuba untuk menasihatkan saya supaya bersyukur sekurang-kurangnya dapat berhari raya, lebih baik hentikan, sebab abang-abang saya semua cuti seminggu. Damn it!!!

Oh ya. Semenjak akhir-akhir ni, saya semakin tak suka dua benda ni.

1. VIP in a car with police escort.
Ye, saya faham mereka ini Very Important Person, banyak tempat kene pergi dengan seberapa segera. Dengan bantuan polis trafik, dapatlah memudahkan mereka bergerak dari satu tempat ke satu tempat yang lain dengan pantas. Cuma yang saya kurang gemar, konsep polis yang mengarahkan orang-orang kebanyakan di jalan raya supaya ketepi memberikan laluan seolah-olah seperti "Hey, kamu orang-orang yang kurang penting, sila beri laluan, orang yang lebih penting ingin lalu..." Cuba bayangkan dalam kesesakan lalu-lintas yang hampir tak bergerak itu, polis memaksa mereka supaya tetap memberi laluan. Bersusah-payahlah mereka yang kurang penting ini memulas stereng kereta untuk memberi ruang beberapa inci untuk mereka-mereka yang penting ini dapat lalu. Nampaknya, zaman sekarang ini, urusan mengambil anak-anak dari sekolah supaya mereka selamat pulang ke rumah tanpa perlu kanak-kanak ini menghadapi risiko diculik, dirogol atau dibunuh tanpa sebab, sudah tidak penting lagi barangkali.

2. Mock cheque
Ok, niat untuk bersedekah atau menderma memanglah dipuji dan dirahmati Tuhan. Tapi bila diselit niat untuk menunjuk-nunjuk demi publisiti dan reputasi penderma tersebut, bukankah ianya sudah menjadi perkara lain. Silap-silap pahala menderma tu tak dapat langsung. Nabi pun ada pesan, kalau menderma, biarlah tangan kiri tersorok. Maksudnya kalau menderma, biarlah kita dan Tuhan sahaja yang tahu. Jadi apa 'point'nya chek palsu yang besar gedabak tu dengan tulisan Ringgit Malaysia ****.** Sahaja terpampang dengan jelas semasa majlis penyampaian derma "ikhlas" tersebut? Tak boleh kah cakap aje "Duit derma untuk sekian-sekian, saya dah bank-in tadi..."

Oh, tambah lagi satu lah, makin lama tengok video-video hip-hop dari US ni, makin menyampah pulak saya. Bukannya apa, saya cemburu barangkali, kerja bercakap laju-laju pon boleh pakai Lambo, Ferrari, Bugatti siap pimp lagi, pastu ada mansion besar-besar, pakai bling-bling riban-riban, wanita keliling pinggang, ada gigi palsu yang diperbuat daripada emas, ada perut dengan enam petak dan sebagainya.
Habis aku yang kerja macam nak mati keluar rumah pukul 7 pagi balik 7 malam ni apa pon takda???? Tak adil betol dunia ni....

Friday, August 20, 2010

STORY OF THE DAY : Puasssss......sa....

Betol kata orang, puasa banyak hikmahnya..

Yang berisi boleh kurang berisi...

Yang pemarah boleh jadi penyabar...

Yang kurang ajar boleh jadi bersopan...

Yang syaitan boleh jadi malaikat...


Tapi bagi aku yang penting, yang paling besar hikmahnya, yang perokok boleh berhenti merokok...

Alhamdulillah syukur nikmat...

Saturday, July 10, 2010

FOOTY MANIAC: World Cup 2010 Finale - The Cruyff Legacy

Hmmm..baru aku perasan..dah lama tak tukar skin untuk blog yang hambar ni. Patut la tak nampak menarik. Kosong...

Eh, ke aku yang dah lama tak update blog?? Hahaha....Last update January?? Smirkk...

So the last entry was about 32 teams completing the list after gruesome qualifying round for 2010 WC. And now it's down to the last 2 between Spain and Holland for the most coveted trophy in the world. The 2 teams that have one thing in common : Johan Cruyff's blueprint. Cruyff as some of us know, is the inventor of the so called 'total football' where it is a game of rapid one-touch passing, whirling, overlapping, top-paced thinking symphony and players endlessly swapping positions in search of space. Before that, the game was too direct, the striker was just a striker and the fullback was just a fullback. After that, every player has to be a playmaker. It was first introduced in Ajax Amsterdam and then Barcelona when he became the coach for those 2 clubs during the 80's. And the same philosophy is now implemented in both national teams' playing style.

The only different for both teams is that Spain has some advantage in implementing that kind of philosophy - the engine or the midfielders. While Wesley Sneijder is the only Dutch midfielder that can be architect or engineer for such style of play, Spain has 3. With the midfield axis of Xavi, Iniesta and Alonso - well known as the best passers in the world, it's easy to imagine which team will dominate the game. As Cruyff once said "If we have the ball, they can't score". For those who want to know how the philosophy can be put in great effect, just look back at the goal scored by Spain against Portugal. And as always, I'll put my bet on the current no 1 national team in FIFA ranking.

So back to the World Cup, all I can say, it's been a tournament full of dramas, contoversies and surprises. Herewith my pick for the moment best remembered from this year's edition:

1. Vuvuzelas and Jabulani - The 2 things that many people wish should never be invented
I can't understand how 'ordinary' people can stand the sound of vuvuzelas while watching football in the stadium. While worldwide viewers who watch live football from the TV think it's the most annoying thing in the world, the goalkeepers have different opinion- it's the Jabulani, the unpredictable, hard to handle ball created by Adidas. And NASA is considering to use the ball for scientific research....Wow...

2. Paul - The octopus who received death threat for picking-up his meal from a box.
Forget technology, forget mathematics, forget human instinct. Now there's another way to predict the outcome of a game and it come from a sea creature called Paul The Oracle. The octopus who was born in England and raised in Germany, received death threat from Germans fan for predicting Spain win over Germany. And now Spanish Prime Minister is offering political asylum for the poor octopus...

3. Luis Suarez's Hand of God ver 2.0 sent Ghana packing
It's regarded as 'the save of the tournament' but it's actually not from a goalkeeper, it's from a striker. It's the last minute of extra time and with the goalkeeper stranded somewhere on the pitch, it's now up to two Uruguayan players to save the ball coming towards the goal. The first try to make a safe with his left hand but he missed the ball. And then come Luis Suarez, with using both hands, managed to keep the ball away. The ref saw it, give him the red card he deserved, Gyan took the penalty which should definitely sent Ghana into the Semi Final, he shoot the ball straight to the bar and off to heaven, and the ref blew his final wistle for penalty shoot-out in which Ghana lost. Owh what a match...

4. Holland beat the (not so) mighty Brazil
In the first half, it's all about Brazil's Joga Bonito. In the second, it's all about pathetic Felipe Melo - Labelled as Italian Seria A flop of the season. He first conceded an own goal and then a red card. He failed to listen to his father's advice to always keep his temper down and he even ignore Ronaldo's warning to not come back to Brazil. When he landed in Rio and expecting warm of applause from awaiting fans, it's only Julio Cesar who got that, and the whole batalion of Brazillian army was deployed to protect him from the raging crowd.

5. Maradona mistakenly recognized Thomas Muller as a ball picker.
England beaten by the Germans 4-1 in the last 16. And then come Argentina expecting to slay the young Germans in Quarter but eventually conceded the same number of goals. And the first goal scored by the 20 year old boy Thomas Muller, who he thought just a normal ball picker during a press conference prior to the match. The boy must be having the last laugh....

6. The mysterious North Koreans
North Korea came to Africa as the weakest team in the tournament and also as the least known team. In the first match, they shocked the world when some of the players were filled with tears when listening to their national anthem and then they shocked the world again by scoring against Brazil in their 2-1 defeat. In the second against Portugal, they gave the audience some entertainment by allowing seven goals went into their net. Against Ivory Coast, they conceded 'just' 3. There're some reports saying all the players have been sent to coal mine upon arrival at their homeland for humiliating Kim Jong-il.

7. The tale of two captains.
After the final wistle blown during the game in which Italy lost to Slovakia that denied them a spot in the last 16, some of the Italians went to the ground in tears. Then come the captain, Fabio Canavaro trying his best to console the heart-broken Italians while at the same time trying his best to keep his tears from pouring down so that nobody will see him as a 'weak' leader. On the other story, after the final wistle blown during the game in which Portugal lost to Spain in the last 16, some of the Portugese did the same as the Italians. But the captain, Cristiano Ronaldo never bothered to give them some motivation, and walking alone instead. When he came across a camera, he looked straight at it, and spit at the other side. What a loser.....

8. Rooney against England
What would you do if your favourite player did not perform at his best? A. Give him a standing ovation B. Sing his name C. Boo him... For England fans who forked out a lot of money and spending a half day journey to come to Africa, they obviously chose C after the game against Algeria. And what would you do if you were booed by your own fans? A. Give apologetic gesture. B. Pretend not listening C. Confront them. Apparently Wayne Rooney has other solution. He sent the message to the whole of England by shouting to a live camera "Nice to see your own fans booing you. If that's what loyal support is ... for f***'s sake." Obviously he didn't care whether the Queen is watching the game live.

9. France fall to pieces
They were the champion in 1998. In 2006, had it not because of Zidane's headbutt, they could've won it again. But this time around, getting past the group stage can be considered as their best achievement only that they didn't. It all started during the training camp in Swiss where they spent the whole training session climbing mountain resulting in Lassana Diara suffered bad stomach and missed the whole tournament. And then after two uninspiring result, Nicholas Anelka thought he's had enough and gave his honest opinion to Domenech that the coach is a son of w***e. He eventually been sent home before the final game against South Africa, and the rest of the players show their support to Anelka by didn't show up during training for that crucial game that could send them into last 16. And the rest is history.....

10. Why on earth do the final game scheduled on Sunday night (Monday 2.30 am Malaysian time)??
.......................................

Wednesday, January 27, 2010

STORY OF THE DAY : What A Wonderful World....


"I see skies of blue
And Clouds of White
The Bright Blessed Day
The Dark Sacred Night
And I Think To Myself
What A Wonderful World......"
-Louis Amstrong-

"Menarilah dan terus tertawa....Walau dunia tak seindah syurga...
"
-Nidji-




2 beautiful songs to sum it all up

Saturday, January 23, 2010

STORY OF THE DAY : Mari Mengikis Karat......


Last post: 24 Dec 2009...

Har ini : 23 Jan 2010...

Astaga dah sebulan blog aku ni berkarat. Tu la dienye. Orang ade blog, awak pon sebok nak ade skali. Pastu pemalas nak update. Pastu biar bende ni macam hidop segan mati tak mahu. Suka hati ko la Bob...Janji ko bahagia..Story of the MONTH??:

  • Sambut New Year di kampong. Dah tua2 ni malas nak berhoray2 menyesakkan diri tengok bunga api di bandar2, menonton konsert artis menyalak, menyaksikan kerosakan akhlak yang semakin berleluasa, menyakitkan mate sendiri tengok muke mat rempit bersepah yang muke masing2 macam nak mintak terajang dengan rambut berekor siap berblond dilengkapi t-shirt belang2 seluar jeans ketat ditemani bohsia2 yang muke macam separuh siap yang sudah semestinya habis celeberate new year bakal menjadi lauk-pauk kenduri doa kesyukuran mat rempit yang selamat sampai di rumah setelah puas cuba menggadai nyawa di jalan raya tapi takde sape nak membeli sebab nyawa mereka tak bernilai dan tak laku serta low-class bla bla bla. Bagos lagi lepak di kampong malam2 merenung bintang sambil bermuhasabah diri....pffffftttt....
  • Aktiviti bersama kawan2 bulan ni: Tembakgambar di ladang lembu, makan ayam mati kene langgar (ayam penyet), futsal, membodoh2kan diri dengan menonton cerita melayu di astro ria...err cam tak banyak je.. Ke aku yg banyak miss nak join diorang??hehehe Ntah la. Banyak aktiviti sebenarnye tapi banyak jugak la perselisihan dengan aktiviti keluarga yang akhirnya aku terpaksa mengutamakan keluarga dahulu. Kawan aku sorang ni si Lilo dah nak fly. Ye lah die nak memburu cita2 dah bosan bermain dengan angka2 dia nak bermain dengan huruf2 pulak...Huruf2 yang boleh mengubah dunia harap2nye..
  • Semakin lama semakin jatuh cinta dengan kerja baru. Boleh masuk lambat (dah memang time keje aku kol 2 petang kot), bos yang ceria tak pernah marah2, kerja yang tak memerlukan aku memerah otak terlebih2 sangat, bekerja lebih masa dianggap taboo dalam opis tu (pernah aku stay lebih 10 minit dari waktu habis kerja, lantas ditegur oleh si boss "Haih, lambat balik??) dah macam keje kat government plak minus boleh lepak2 minum bila2 ko nak, setiap hujung bulan company sponsor main futsal 2 jam. So kira ok la kan setakat ni aku dah tak pernah langsung nak baca job ads kat The Star....
  • Sekarang ni benda2 di sekeliling aku seolah2 dah bersepakat nak memeras hasil titik peluh aku mencari rezeki yang halal. Kereta aku dah tersenyum lebar berjaya mengopakkan beg duit aku. Laptop aku dah lama merajuk. Motor aku tu bagai retak menanti belah. Gitar karen aku dah membuat muka jambu cuba memujuk aku untuk menukar pick-up. Handphone aku dah ade hobi baru, suka melambatkan diri seolah2 cuba berlakon menjadi 'hang' tatkala aku menekan butang2 di badan beliau. Haih la korang ni. Kot ye pon nak buat hal ngan aku bergilir2 la. Aku tak marah korang nak jahanam. Tapi jangan la semua sekali serentak. Nak di bagi penampar, benda tu bukan orang....
  • Anak buah aku ni a.k.a anak abang ngah aku dah pandai sebut "tecuk" (sejuk) kalau die berdiri depan peti sejuk yang terbukak, "akit" (sakit) kalau nyamuk gigit die dan yang paling best die dah pandai tunjuk isyarat "like this ala2 facebook" kalo ape bende yang die mentekedarah tu sedap. Dan die baru berusia setahun 2 bulan.

Ye die memang suka buat muke menjengkelkan ni




Oh ye..it's been confirmed Pirates of The Carribean 4 will hit cinema in May 2011 but the sad news is there'll be no more Elisabeth Swann and Will Turner, just Captain Jack and Captain Barbossa who will continue to pursue their American err.. Carribean Dream.